2018-04-13

Att slåss mot jättar

– Jaha, vad jobbar du med då?
– Jo jag arbetar med HR på Jovi
– Vart sa du?

Så brukar det låta när jag får den frågan. Lite skillnad från mina tidigare arbetsgivare, Volvo, Ikea, Stena Line, Starbucks…  Sen får jag alltid förklara vilka Jovi är, vilket oftast brukar innebära att jag spinner iväg gällande företagskultur, kollegor, kund- och konsultfester, en rolig grej som hände i fredags… det finns ju så mycket att berätta.

Under mina första veckor på Jovi brukade jag leta efter våra konsulter på stan. Jag ville se Jovis logotyp bäras av någon på vagnen, i kön till Pressbyrån, vart som helst. I myllret av andra företagsloggor tog det ungefär två månader innan jag såg min första Jovi-konsult på stan. Om jag inte minns fel så utbrast jag högt ”men JAA”, vilket gav en rätt rolig reaktion på mina medpassagerare på bussen. Sedan dess har jag sett ett gäng konsulter på stan, men blir lika stolt varje gång. Varje konsult har ju faktiskt valt att vara en del av Jovi.

Det finns många exempel på när den lilla aktören slåss mot jättar. Det kan vara i legendariska berättelser som David och Goliat, prinsar som bekämpar drakar, det lilla fotbollslaget som är högoddsare men som tar sig hela vägen till final. Sitter vi inte då alla och hejar på den som inte är så stor men som istället vinner på sin strategi eller kämpaglöd?

I vårt fall handlar det om Jovi som med bara ett år på nacken tar upp fighten med cirka 300 andra bemanningsbolag i Göteborg. Vårt starkaste vapen är just att vi är ett litet bolag. Vi tar oss tiden att bygga starka relationer med konsulter, kunder och kandidater och det finns en genomgående genuinitet i våra samtal. Det är alltid fart och mycket humor, samtidigt som vi levererar med hjärta och kvalité. Med detta som vår ammunition kommer vi växa oss större och större och ta upp kampen mot de där jättarna (som kanske inte är så skrämmande ändå?).

I dagsläget har vi absolut inga ambitioner att bli störst på marknaden, det är inte realistiskt och det är inte heller dit vi vill. Däremot så har vi tydliga visioner och mål för vart Jovi ska vara om en månad, ett år och 10 år. Mer än så berättar jag inte här, ni får helt enkelt följa vår resa…