2018-08-10

Behöver man semester eller vill man vara ledig?

Sista timmen innan semestern. Försöker hitta saker att göra medan jag vet att min närvaro är totalt meningslös. Det känns precis som i skolan när den där dryga läraren håller kvar en sista tiden bara för att hon kan. Mentalt är jag redan på playan i Marbella eller hemma i soffan och kollar på den där serien för 9e gången.

För mig känns semestern som nyår, man ger sig själv löften om att bli en bättre människa, ”jag ska träna varje dag” eller ”det här kommer bli den bästa sommaren någonsin”

Jag minns min första semesterdag efter helgen, stirrandes i taket tidig förmiddag och tänkte fan va skönt att vara ledig, jag skall blicka tillbaka till denna stund och njuta av sinnesfrihet. En fin tanke i teorin, men vad är fel med att ”bara vara”?

I många ögon är just du loket på arbetsplatsen, vare sig om det är på bygget, kontoret eller i produktionen. Se till att samla ny energi, var utvilad, inte bara för din egen skull utan för alla andra som inspireras av dig.

Ett jobb kommer alltid vara ett jobb, självklart är det inte alltid roligt, men vad inspirerar dig att komma tillbaka efter en lång vila?

En stor motivation i mitt arbete är mina medarbetare som ständigt triggar mig till att bli bättre, trots att jag inte vill, jag är nöjd med den jag är.

Missnöjdhet med sig själv är allt för ofta självvållade, måla inte upp en bild av dig själv som inte stämmer. Var konkret och ärlig men framförallt, acceptera den nivå av utveckling och framgång som du befinner dig i för stunden. Sträva efter mer och känn dig tillfredsställd, men bli aldrig nöjd.