2020-12-09

En dag som konsultchef

Som konsultchef på Jovi arbetar vi en så kallad 360-roll. Det innebär uppsökande försäljning av företag som verkar inom industrin, hitta och matcha rätt kompetens till kund och personalansvar för de konsulter som arbetar på Jovis kunder. Hur ser då en dag ut i denna roll?

Morgondagen börjar redan kvällen innan. Jag börjar med att sms:a/ringa Jovis studenter för att se vilka som är tillgängliga för jobb kommande morgon. Jag kollar också hur morgondagens schema ser ut och hur jag bör prioritera. 23:00 är det läggdags och klockan ställs på 06:00.

Klockan ringer! Jag vandrar ner till köket likt en zombie, startar kaffet och fixar frukosten. Medan jag äter kollar jag igenom mail/sms som kommit under natten. När jag utför mina morgonrutiner brukar också åtminstone en kund ringa för att avropa studenter. Jag ringer den student som skulle vara tillgänglig på morgonen och bokar ut till kund. Nu är frukosten klar, första koppen kaffe har jag inhalerad och är nu mänsklig nog för att ta mig till kontoret.

08:15 laget runt ”Corona hälsning” till järngänget på kontoret. Sedan sätter jag mig vid datorn och utför administration, vilket kan vara alltifrån att attestera tidrapporter, besvara mail, kolla vilka icke köpande kunder som jag ska ringa eller kolla igenom ansökande på mina utannonserade tjänster.

Mellan 09:00-12:00 brukar jag allt som oftast ringa samtal, hålla intervjuer eller vara på något bemanningsrelaterat möte.

12:00-13:00 muskelmat i form av ris och kyckling… eller så var det kebabtallriken på Yalla Habibi som jag åt.

13:00 – 15:00 energin är på topp och jag har kundbesök på agendan, vilket är det som får mig mest uppspelt. Känslan av att besöka kunder där man har bemanning är oöverträfflig.

15:00 – 17:00 tillbaks på Götabergsgatan. Förutsatt någon annat inte kommit i vägen använder jag denna tid till att ringa kunder inom industrin som jag önskar inleda ett samarbete med.

Sammanfattningsvis kan sägas att jag älskar min vardag. Att träffa människor med andra bakgrunder, kulturer och öden får mig att inse hur lite jag vet och hur mycket jag lär varje dag.