2022-09-23

Ett år på Jovi – Annas story

Ett år har nu passerat sedan jag satte min fot på Jovi. Jag kommer att backa bandet och berätta lite om hur mitt liv såg ut tidigare.

Jag har alltid varit en tjej som haft många bollar i luften. Jag har bollat ett fartfyllt liv med plugg, kompisar, hästar och jobb. Det har blivit många sena kvällar och tidiga mornar för att få livet att gå ihop och min mamma har alltid varit på mig om att jag ska ta det lugnt. Tror hon märkte ganska fort att det inte bet på mig…

Under alla dessa år, när jag har fått frågan om vad jag vill göra i min karriär, så har svaret alltid varit ”Säljare kanske? Tänk vad kul att åka runt i en bil och åka ut till kunder dagarna i ända?!”

Mina tidigare yrken har till största del varit inom servicebranschen där jag gjort allt från att flippa hamburgare, stå som servicebiträde på en bensinstation, sålt barnkläder i butik och packat orders på lager innan jag påbörjade min utbildning på IHM som säljare.

Nu, efter ett år på Jovi så kan jag nästan beskriva mina dagar enligt meningen ovan. ”Säljare kanske?” blev ”Säljare? Definitivt.” Många, många timmar och många, många mil har lagts i bilen. Det betyder då också många timmars reflekterande, något som ofta sker i en bil som jag säkert tror att många håller med mig om.

Det har inte alltid varit en dans på rosor och jag har stött på utmaningar på vägen men jag nyper mig själv i armen för att förstå att jag har hamnat på en så fantastisk arbetsplats som Jovi faktiskt är.

Att börja morgonen ute på fält bland konsulterna och snacka livet med dem, höra om deras tankar och visioner. Att kunna highfiva dem vid framgång och stötta dom vidare. Att krama om mina kunder och tacka för fina samarbeten. Det är en ynnest rakt igenom för mig!

För att inte glömma mina kollegor på kontoret, min andra familj. Ett gäng av olika personligheter där vi alla förs samman genom att vi delar samma passion och drivkraft som tar ut det bästa från oss alla. Det finns inget bättre än att komma in till kontoret och den puls som finns i lokalerna. Det är svårt att förklara känslan om man inte upplevt den tidigare men det är liv och rörelse utöver det vanliga. Musiken är på, kandidater och konsulter som springer ut och in, heta dialoger hålls högt och lågt, det är säljsamtal till höger och vänster, kollegor som håller låda och högljudda pingismatcher som är igång – och ja, har man tur så finns det fika (om Micke har bakat vill säga 😉).

Detta år har varit mycket lärorikt och jag är otroligt tacksam för det samtidigt som jag ser fram emot att få fortsätta arbeta tillsammans med er i många år till!

Ingen nämnd ingen glömd.

/Wingårdh