2024-02-21

“Man märker att Jovi brinner för att göra oss som kund nöjda”

Det framstående svenska tårtföretaget Almondy har under de senaste tre åren samarbetat med Jovi. Här berättar Goran Smiljanic, produktionschef på Almondy, om hur Jovi täcker företagets korttidsfrånvaro och bidrar till att arbetet flyter på smidigt. 

Sedan 1982 har det svenska tårtföretaget Almondy bakat och sålt frysta och kylda tårtor samt kladdkakor. På företaget arbetar 100 anställda, ledda av produktionschefen Goran Smiljanic. När det uppstod ett behov av att täcka företagets korttidsfrånvaro hörde Almondy av sig till Jovi. Företaget hade sedan tidigare ett samarbete med ett annat bemanningsföretag, men Goran Smiljanic såg potential i att förbättra rekryteringen genom hälsosam konkurrens. 

– Jag gick i tankarna om att inleda ett samarbete med ytterligare ett bemanningsföretag när Jovi dök upp i vår reception. Jag är van att få samtal från olika bemanningsföretag, men Jovis direkta approach uppskattade jag verkligen. 

Goran Smiljanic kände snabbt att han gillade Jovis koncept.

“Jovi delar dessutom vår kärnfråga om att personalens trivsel och utveckling alltid ska stå i centrum”

– Min känsla var att Jovi verkligen förstod våra behov och utmaningar. De delar dessutom vår kärnfråga om att personalens trivsel och utveckling alltid ska stå i centrum. Det var därför inget snack om saken att vi ville inleda ett samarbete med dem.

Att ta in ny personal kan vara en utmaning, särskilt i en bransch med hög personalomsättning. Det gäller att rekrytera personer som smälter in, lär sig snabbt och förstår företagets regler och policys. Alla dessa bitar har flutit på bra med hjälp av Jovi, vilket, enligt Goran Smiljanic, har mycket att göra med de lösningsfokuserade dialogerna de haft med varandra. I med och motgång har samarbetet varit en viktig pusselbit för att lösa företagets behov. 

“Jovi gör allt i sin makt för att hjälpa oss”

– Jovi gör allt i sin makt för att hjälpa oss – med allt vad det nu kan vara. De visar att de bryr sig, tar ansvar och håller vad de lovar. Man inser snabbt att Jovi har en stor vilja att hitta lösningar, bara en sådan sak som vem som tar ansvar för arbetsträningen.

Med Jovi får Almondy både kortvariga behov tillfredsställda och lösningar för framtiden. Idag har företaget mellan 5-10 konsulter från Jovi ute i drift, som kan bokas för tre månader i taget – med möjlighet till förlängning. Det ger både Almondy och konsulterna möjlighet att bedöma om det är en långsiktig matchning.

Nu har samarbetet pågått i över tre år och det Goran Smiljanic kommit att uppskatta allra mest är Jovis vilja och förmåga att alltid hjälpa till och vara tillgängliga på telefon om något uppstår.

– Vi känner oss verkligen sedda. Jovi är snabba på att hitta duktiga konsulter, lätta att få tag på och de gör alltid sitt bästa för att tillgodose våra önskemål. De får superbetyg av mig här, avslutar Goran Smiljanic, produktionschef på Almondy.