2023-09-21

“Många gånger sitter jag bara och njuter i mitt lilla hörn – och hör hur allt händer”

Karin Ahl är HR-chef och en nyckelspelare hos Jovi Konsult. Med bakgrund som personalvetare och konsultchef kom hon till företaget 2017 – då som Office Manager och nu som HR-chef. Här berättar hon bland annat om vad hon tycker är mest spännande med arbetet och vad hon brinner för i sin roll på Jovi. 

Karin bor tillsammans med sin sambo och två döttrar i Landvetter strax utanför Göteborg. I arbetet har hon alltid drivits av variation och att arbeta med människor. Något som gett henne bred yrkeserfarenhet av roller såsom personalvetare, konsultchef och andra servicerelaterade yrken. 

Efter att ha arbetat i både Sverige, England och Australien fann hon sin plats hos Jovi under hösten 2017, alldeles i början av företagets etablering. Karin började då som Office Manager och tog sedan klivet och blev HR-chef på Jovi.

I hennes roll som HR-chef lägger hon majoriteten av sin tid på att stötta affärsområdescheferna och samarbetar nära med ekonomiavdelningen. Karin arbetar med en rad olika arbetsuppgifter, en dynamisk position hon trivs med. Alltifrån att implementera nya system och anställa nya konsultchefer till att hantera Jovis blogg och beställa kontorsmaterial.

– Jag är en person med attityden “nu kör vi” och betar av saker i snabb takt. Fastnar jag i någonting går jag vidare till nästa, jag vill att det ska hända grejer. Det passar bra in i kulturen på Jovi eftersom det är mycket som händer, med korta ledtider och att man får ta många beslut själv, berättar hon. 

På Jovi är Karin involverad i många olika projekt och drivs av att ta arbetet från start till mål.

– Sedan är det många frågor att ta hand om också, vilket jag tycker är roligt. Vi har många nya, unga konsultchefer som behöver stöttning i HR-relaterade frågor, säger hon.

Trots hennes långa arbetslivserfarenhet berättar Karin med stor entusiasm om hur hon fortfarande lär sig saker varje dag. Samtidigt har hon givetvis mycket att bidra med – där det är en viss erfarenhet som hon lyfter som extra viktig.

-Som ansvarig för personalfrågor har jag såklart en förståelse för arbetsrätten. Men jag vet också hur det är att vara konsult inom industrin och inte ens veta vad ens konsultchef heter. Där är jag glad att Jovi är så annorlunda, säger hon.

På frågan om vad hon brinner för i sitt arbete på Jovi tar det inte lång tid innan svaret kommer. 

– Allt är så genuint hos Jovi. Jag känner enorm stolthet över att ha varit med nästan från början och att vi fortfarande är hungriga efter så många år. Inte att förglömma den energi man möts av när man kommer in i våra lokaler, det inspirerar mig, säger hon.

Karin passar på att lyfta sin chef Ahmed Hersi, som inspirerar henne varje dag med sin energi. Hon berättar om värdet av att ha en bra chef, och att Ahmed verkligen ser och ger varenda människa tid – både på och utanför arbetet. 

– Jag älskar företaget och människorna vi har hos oss. Många gånger sitter jag bara och njuter i mitt lilla hörn – och hör hur allt händer. Någonting jag lärde ut till en person passar den vidare till en ny medarbetare, det är så fint och gör mig väldigt engagerad, berättar hon vidare.

Många projekt igång

Under vintern och våren har Jovi haft många stora projekt igång, såsom digital signering och verktyget för kandidathantering Teamtailor. Nu ser hon fram emot att landa i det nya och se till att alla har koll på hur Jovi arbetar med systemen.

– Vi har två nya konsultchefer sedan augusti så det har varit roligt att sitta och planera inför det också. Under hösten kommer det ske lite uppdateringar i vårt affärssystem, och tjänsten för visselblåsning blir ett stort projekt likväl som vår marknadsföring. Det händer mycket!, säger hon.

“Allt vi gör ska kännas bra i hjärtat och magen”

Om Karin skulle välja ett värdeord som särskiljer Jovi från andra företag i branschen, och som de aldrig skulle tumma på, är det hjärta. För henne är det A och O att alltid ha med hjärta i det hon gör. 

– Det som inte känns rätt i hjärtat är inte rätt, oavsett vad det handlar om. Det gör jobbet enkelt – att man följer hjärtat i varje beslut. Det gör att jag aldrig har en klump i magen eller ångest inför veckan, säger hon. 

Till sist vill hon lyfta att CV inte är allt, att man kommer långt på vilja och attityd – både när det gäller kunder och kandidater.

– Till kunder vill jag avsluta med att säga – testa oss! Vi är annorlunda och du kommer att bli imponerad, avslutar Karin Ahl, HR-chef på Jovi.