2023-11-13

Träffa Alexandra

Hej,

Välkomna till mitt kryp in, äntligen dags att berätta vem jag är.

Jag är familjens pratkvarn, jag är ofta clownen i rummet men kan också vara den som gråter till reality-serier.

Men låt mig börja att berätta om min största passion i livet, konståkning. Lukten när man kommer in i den där kalla ishallen och att sätta fötterna på en nyspolad is är känslor som är svåra att förklara.

Jag har åkt i nästan hela mitt liv, där de senare åren blev elitsatsning, detta har lett till en hel del spännande resor/upplevelser som jag önska att alla kunde få uppleva någon gång.

Konståkning är tyvärr inte en stor sport i Sverige, men för mig är den ALLT. När man ser mig med ett par hörlurar är det med största sannolikhet musik som antingen jag åkt till eller andra lag som spelas på repeat.

Gymnasiet var tyvärr inte min starkaste sida så där var livet när man hade haft en jobbig dag i skolan till att komma till laget, isen och bara ha en träning tills kroppen vek sig av antingen skratt eller trötthet.

Men vad gjorde jag efter studenten? Under min skoltid hade jag börjat jobba på ett lager, jag jobbade mest kväll eller helger för att kombinera med konståkningen.

När jag tog studenten jobbade jag dag på lagret där jag hade allt ifrån plock, truckkörning till automation. Jag var inte den som var feg på att gärna testa allt som fanns. När automationen byggdes hoppade jag gärna på utbildningen för att lära mig hur man skulle ta hand om maskinen, vad som skulle bytas ut när den larmade men också för att kaxigt kunna säga att jag har fått utbildning inom automationsteknik.

Att jobba har alltid vart min grej, jag har haft som mest 3 jobb, jag var heltid på lagret, jobbade extra på en mack + att jag var instruktör & receptionist på ett gym. Där hittade jag det, jag ville jobba med människor. I mitt instruktörsjobb där jag kör spinning fann jag det mest, hur jag skulle prata med olika människor, hur jag skulle motivera alla till att fan inte ge upp men också ha kul i träning.

Hur kom då Jovi in i mitt liv? Jag satt med Anna på en buss, vi båda satt lite goa i glasen och bara snackade om livet. Anna berättar då om detta fantastiska jobb hon har och jag kunde inget annat än at bara avundas allt jag hörde.

Efter ett tag så kom Jovi ut med ansökan om att de sökte en konsultchef, jag vet att jag tänkte ”ska jag? Är jag där i mitt liv?”

Jag sökte och hade sedan 3 intervjuer som jag aldrig haft intervjuer innan. Ni vet känslan när man känner ”Detta är rätt, här ska jag vara” Jag kände det redan efter jag satte min fot innanför dörren på kontoret.

Nu har det gått några månader och jag känner likadant som jag kände dom första minuterna när jag satt i entrén på jovi, drack en cola zero och var pirrig i magen.

Vill du ha musiktips, åka skridskor eller bara ha sjukt roliga skämt så är jag den du ska söka!