2022-10-28

Träffa Josef

Hej på er!

Nu har det äntligen blivit dags, ett halvår efter att jag tagit mina första kliv in i Jovis fina lokaler, att presentera mig själv lite närmare. Mitt namn är Josef och jag har blivit kontorets utnämnda ninja då det sägs att jag kan dyka upp lite här och var utan att det märks av. Detta är lite komiskt för att min väg in till Jovi har varit lite annorlunda. Den började nämligen på andra sidan Vasaparken, närmare bestämt på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet där jag läste min kandidat i företagsekonomi.

Våren 2022, strax innan jag började på Jovi, stod jag vid slutet av mina studier och fick genom nära vänner reda på att Jovi sökte nya stjärnor till konsultchefer. Min spontana tanke var då att jag skulle hjälpa Ahmed & Co att hitta tänkbara kandidater då jag studerat management. Jag hade några från skolan som jag trodde skulle passa in bra och jag läste på vad rollen som konsultchef faktiskt innebar innan jag presenterade det vidare till dem. Tyvärr bet det sig inte riktigt och i mitt samtal med Ahmed landade vi till slut i att jag istället skulle komma in till honom för ett samtal om jobbet. Jag ska vara ärlig, min tanke var aldrig att jag skulle börja här på Jovi men ju bättre förståelse jag fick för rollen och bolaget i stort desto mer tilltalande blev det. Efter ett andra samtal, denna gång med Micke, var det bestämt – jag skulle gå in i rollen som konsultchef på Jovi och OJ vilken resa det har varit hittills!

De utmaningar jag har fått ställas inför har verkligen hjälpt mig i min personliga utveckling. Nu har jag börjat känna mig rätt så nygammal i det här och det jag uppskattar mest av allt är den kontakt man har med människor. Jag stormtrivs med att få träffa alla konsulter och samarbetspartners och hoppas att de säger detsamma om mig och Jovi.

Innan studierna arbetade jag i några år inom fordonsindustrin som många andra unga göteborgare. Det jag tar med mig från dessa år är att jag vet hur det är att söka arbete, särskilt utan arbetslivserfarenhet. Men jag vet också vad som förväntas när man väl får chansen och det är just därför jag tror rollen som konsultchef på Jovi passar mig som handen i handsken. Min uppgift är att se till att rätt person får sin chans till jobb och för detta kan jag inte enbart stirra mig blind på ett CV. Då hade gjort alla inblandade parter en oförtjänst då det för mig är viktigare att det finns ett visst driv och engagemang för sitt arbete. Ju tidigare vi förstår det här desto mindre turbulens lär vi stöta på och detta är inte plockat ur tomma intet – Vi alla börjar någonstans, man måste bara få sin chans till att visa vad man går för.

Avslutningsvis vill jag nämna en sista sak. Ofta reflekterar jag kring hur jag själv hade det när jag jobbade som konsult. Jag tänker ofta på saker som jag hade uppskattat mer och gång på gång landar jag i att jag vill vara den konsultchef som jag själv hade velat ha under min tid som konsult. Detta är något jag strävar efter och det kommer alltid att vara mitt största mål här på Jovi.

Ha det bra så ses vi därute! 😁✌🏾