2018-04-12

Träffa Pan Pan

Jag vet inte ifall du som läser detta känner igen dig i känslan av att vilja ha en alternativ karriär men inte vet var du ska börja? Känslan av att vara ”kidnappad” av sin egna erfarenhet. Om så är fallet för dig kanske du kan finna inspiration i nedanstående resa, jag vet att det sporrar mig till att aldrig acceptera faktum utan snarare äga mitt egna öde.

Hej Pan Pan,

Du har inte fått läsa denna story i dess helhet ännu men vinkeln är tvärvändningar i karriärsinriktning.

Hur menar du nu?

Jo, våra läsare vill höra om hur du gick från kemiingenjör till butiksäljare på NK till Sales Support Nordic hos vår kund DMG Mori.

Aha då förstår jag! Vad vill ni veta?

Hur gick dina tankebanor när du sökte tjänsten som Sales Support utan tidigare erfarenhet?

Jag har ju jobbat med service och älskar kundkontakten så när jag läste annonsen sökte jag med gott samvete utifrån vetskapen att allt går att lära sig. Sedan väcktes min nyfikenhet ytterligare när jag såg att det var ett konsultbolag som verkade värna om sina anställda. Jag säger verkade för vid det tillfället visste jag inte det som jag sedan fick erfara.

Och vad var det?

Mitt första intryck var att man var genuint intresserad av vem jag var och inte bara vad jag gjort tidigare. Sedan när jag väl fick jobbet var det nog närheten till min konsultchef som jag uppskattade mest. Vi hade nästan dagliga dialoger till en början för att sedan ha veckoavstämningar löpande under tiden jag var uthyrd. Men jag uppskattar även kontakten efter det att jag gått över till kund och blev direktanställd av DMG Mori.

Om du skulle ge tre tips på vad man ska tänka på om man går i tankarna av att byta karriärspår, vad skulle det vara?

  • Våga, våga & återigen våga.
  • Tro på dig själv och din förmåga, om inte du gör det blir det svårt för någon annan att göra detsamma.
  • Berätta i exempel vad i din nuvarande roll som är överförbart till den nya du söker.

Tack för din tid Pan Pan, vi på Jovi önskar dig stort lycka till i dina nya äventyr.