2022-08-29

Träffa Rita

Hej,

Marguerite heter jag, men brukar kallas Rita. Många vet nog inte detta men jag har levt bakom kulisserna hos Jovi sedan bolaget grundades. Genom att stötta och finnas som bollplank till min dotter Marianne, bolagets Ekonomichef. När bolaget grundades så arbetade jag på Max Burgers AB. Under åren där arbetade jag som Ekonom, löneadministratör. I februari 2019 gick jag i en efterlängtad förtidspension.

Jag myste på med mitt liv som pensionär, fyllde dagarna med familj (jag är både en mormor och farmor) och olika aktiviteter. Var mycket ute och reste till travtävlingar i olika länder. Vilket var ganska roligt eftersom jag är delägare i travhästar. Var även och hälsade på travhästarna som jag var delägare i. Men så kom Corona och störde utflykterna. Tog mitt pick och pack och flyttade från Stockholm hem till Luleå igen. Vad händer, jo just det, kort därefter kommer min dotter Marianne med familj flyttande till Luleå.

Åren har gått och Jovifamiljen har vuxit. Vilket leder till att ekonomiavdelningen behöver förstärkning. Marianne har genom åren uttryckt en önskan om att jag skulle ta över lönehanteringen och när en skarp förfrågan ställdes, då smälte mammahjärtat och visst ville jag det. Dels så har jag ju alltid älskat att arbeta med siffror. Under tiden som bollplank till Marianne så märkte jag vilket nära samarbete och snabba svar det är i företaget, vilket helt klart är sådant man uppskattar. Är du i Luleå måste du bara komma och hälsa på oss i Jovi:s nyöppnade filialkontor.