2023-07-06

Träffa Taha

Hej,

Vi börjar med att spola tillbaka bandet till januari 2017. Jag var 21 år ung, hade en hel del arbetslivserfarenhet trots min unga ålder men jag hade absolut ingen aning om vad jag ville göra i livet. Jag hade sedan gymnasieåren jobbat som ambulerande konsult för ett annat bemanningsföretag samtidigt som jag försökte klura ut vad jag skulle bli när jag blev stor. Jag jobbade som timmis på ett ställe där jag trivdes väldigt bra men fick aldrig chans till en heltidsanställning, tills Jovi klev in i bilden. Min första erfarenhet av Jovi var att jag fick min första heltidsanställning på det enda stället jag ville vara kvar på under min tid som ambulerande konsult. Ingen dålig start på en flera år lång resa men det kommer vi tillbaka till lite längre fram, ni läser ju detta för att lära känna mig. Jovi känner ni redan till.

Vem är jag undrar ni säkert nu efter att ha läst ett så slagkraftigt intro att det nästan blir poetiskt haha… Taha Mourad heter jag och blir väldigt snart 28 år gammal. Jag är född och uppvuxen i Bergsjön där dagarna spenderas på gården med tusentals timmar av fotboll. Som alla andra på gården skulle jag självklart bli fotbollsproffs och spela med de stora stjärnorna man såg på TV. Drömmen om att bli fotbollsproffs fick förbli en dröm insåg jag ganska snabbt i de sena tonåren. Med mina knappa 175 centimeter var det svårt att klara sig som fotbollsmålvakt hur talangfull man än var. Ja, jag var faktiskt en jävel i mål… Jag fortsatte dock att spela fram till ungefär två år tillbaka tills det blev för tråkigt. Kolla på fotboll gör jag fortfarande och gör det helst på plats på arenorna.

Vad hittade jag på efter att fotbollssatsningen lades ner? Jo, jag gjorde väl som de allra flesta gör som inte väljer att studera, började jobba. Som jag nämnde tidigare började jag jobba redan i gymnasieåldern och kände redan lite folk i bemanningsbranschen så jag hade turen att ha en fot inne. För många är vägen in till arbete betydligt mycket svårare så jag är väldigt tacksam för att jag fick möjligheten att komma in i arbetslivet väldigt tidigt. Det är till viss del därför jag har valt att göra det jag gör i dagsläget, för att göra vägen enklare in i arbetslivet för de personer som har rätt inställning och som kanske kan behöva en skjuts på vägen.

Jag var som de flesta andra göteborgare en vända ute i fordonsindustrin och gjorde en kortare sejour på ett säljkontor innan jag bestämde mig för att jag ville jobba med människor och relationer. Jag jobbade inom skolsektorn med ungdomar i högstadiet och gjorde det i lite drygt fyra och ett halvt år innan jag bestämde mig för att komma hem till där min ”riktiga” arbetskarriär började. Som jag nämnde i början var det på Jovi jag första gången blev heltidsanställd, då som konsult ute hos kund. Under hela min karriär sedan dess har jag följt Jovis resa både inifrån som konsult och även utifrån som ett äkta Jovi-fan för att sedan landa i att det är just på Jovi jag hör hemma och bör vara. I min roll som konsultchef får jag möjligheten att både hjälpa människor ut i arbete samtidigt som jag med min erfarenhet som konsult kan hjälpa företag att hitta rätt profiler. Pricken över i:et med allt det här är att jag har fått branschens bästa kollegor och chefer. Perfect match säger jag bara!

PS: Jag vet fortfarande inte vad jag vill bli när jag blir stor. Jag vet bara att jag är på rätt arbetsplats och att det också är här jag kommer att vilja vara när jag är stor. När blir man egentligen stor?