2020-12-23

Var börjar man sammanfatta 2020?

Jo, det ska jag berätta; året som vi planerade för tog slut redan i mars. Erfarenheten från April-December går i mitt tycke att jämföra med ett vanligt decennium. Jag minns tillbaka till samtalet till Mikael 3 april om att den skidresa han sett fram emot tyvärr inte kunde bli av då samtalen om konsulter som bokats av kom i strid ström.

Tankarna var många och otydliga. Vad ska vi göra härifrån? Hur ser vi på den interna personalstyrkan när konsulterna på fältet tråkigt nog halverats till antalet när maj var här? Ska vi vara lika många? Svaret på den frågan var betydligt tydligare än mycket annat under samma period – det är självklart att alla ska vara kvar och hjälpas åt under den prövning vi stod inför. Och som vi har hjälpts åt! Jag får nästan tårar i ögonen när jag tänker på hur det hela utvecklade sig därifrån.

Sommaren kom och gick utan att lämna klara besked på var vi var på väg till under hösten. Skulle vi fortsätta se i stort sett en halverad omsättning mot budget eller skulle det ta vid (den klassiska hockeyklubban)?

Det vi såg först var oroväckande, inget nämnvärt hände i vare sig september eller oktober. Men november! Vi ökade med nästan 100 % mot oktober och har fortsatt in på december i samma bana. När vi nu sammanfattar året noterar jag för mig själv att vi gått spikrakt uppåt sedan starten av bolaget och att denna prövning (som vi all har upplevt på sina sätt) var bra för oss.

Ja du läste rätt, covid-19 har lärt oss att vara än mer ödmjuka inför vår framgång, vi har blivit mer digitala, vi har blivit mer effektiva då vi varit permitterade och framförallt; vi har lärt oss att vi är STARKA tillsammans. Samma sju interna som kom in i 2020 går in i 2021 med en tro om en bättre marknad som bibehållen hälsa. Tack Marianne, Demir, Karin, Magnus & Erik ❤️

Till våra underbara konsulter och kunder – Tusen tack för det här året vänner och ta hand om varandra!

/Ahmed & Mikael