2022-11-14

Ett år på Jovi – Fuads story

Var ska man egentligen börja…

Att jag i skrivande stund har varit på Jovi i närmare 16 månader tycker jag är helt sjukt. För förutom skolan så har det inte funnits mycket jag valt att investera så mycket tid i under mitt liv.

När jag kom in i detta hus 2 augusti 2021 så hade jag aldrig varit med om en arbetsplats med ett lika högt tempo som det var inne på Jovi. Det var kollegor, kunder och konsulter som alla springer runt på kontoret. Det de allra flesta i lokalen hade gemensamt var att alla gick runt med ett leende på läpparna, och jag kunde riktigt inte sätta fingret på varför.

Det jag fick lära mig med tiden och de insikter jag kommit fram till är att alla man har att göra med är bra människor med hjärtat på rätt plats oavsett om det är en kollega, kund eller konsult. Min pappa brukar säga att bra människor gillar bra människor och Jovis kultur speglar sig verkligen med alla vi har att göra med.

Under det här året så har Jovi växt från fem kollegor internt innan jag började till att idag vara totalt elva. Tillsammans har vi på endast ett år dubblat verksamhetens omsättning, vilket egentligen inte betyder något om det inte sätts i relation till att vi har skapat fler jobbmöjligheter för folket i Göteborg. Fram till idag har Jovi helt enkelt blivit ett bemanningsföretag som driver affärerna som de stora drakarna men med hjärtat av ett litet bolag.

Jag började med att säga att jag aldrig investerat så här mycket tid i något förutom skolan, men den formuleringen vill jag nu ändra på eftersom jag nu börjar se Jovi som en egen skola. En skola där jag får lära mig driva affärer och skapa värde för människor. En skola där du inte blir bedömd på hur mycket du kan komma ihåg inför ett prov utan i stället på hur många människor du får ut i arbete.

Vill tacka alla vänner, kunder, konsulter och kollegor för ett fantastiskt första år och jag hoppas vi kan skåla in ett andra år med lika många fina minnen.